« Automatische Transmissie spoelen/flushen»

Gepubliceerd op 26-07-2017

In samenwerking met Snap-on Benelux leveren wij een Motorvac TransTech IV, waarmee op bijzonder eenvoudige wijze de automatische transmissie kan worden gespoeld.

Waar vroeger de automatische transmissie een relatief simpel principe was, is de hedendaagse automatische transmissie een vernuftig stukje techniek. Het betreft een fijnmechanisch hoogstandje dat wordt bestuurd door elektronica en hydraulica. De spil in dit alles is de automatische vloeistof (ATF) en deze wordt blootgesteld aan vocht, vuil en hitte. Ongeacht de kwaliteit van de ATF, hebben deze zaken op den duur een vervelende invloed op het functioneren van de Automatische bak. Slijtage deeltjes van de frictie-platen en -banden , vocht en vuil zetten zich af in de gehele bak, waardoor bijvoorbeeld de stuurventielen gaan haperen. Het gevolg is een sterk verminderd schakelcomfort (trillen en schokken). Fabrikanten die een paar jaar geleden nog “Lifetime” smering propageerden, komen daar nu van terug en een regelmatig verversen van de ATF is wederom het advies. Simpelweg de ATF verversen is bij een automatische transmissie eigenlijk niet mogelijk. Er blijft teveel ATF in de automatische bak, koppelomvormer, koelblok en leidingen achter, zodat er slechts een paar liter kan worden ververst. Dit zal in de praktijk dan ook nauwelijks een verbetering geven.

De Motorvac TransTech IV biedt een aantal mogelijkheden om de Automatische bak te spoelen.

  • Automatische inlijn verversing
  • Peilstokbuisverversing (geen gereedschap of adapters nodig)
  • Carterpanfunctie (leegzuigen carterpan, zodat het filter kan worden vervangen)
  • Spoelfunctie voor de koeler
  • gepatenteerde peilsynchronisering (altijd het juiste niveau)
  • Complete adapterkit voor nagenoeg alle voertuigen

Bij de automatische inlijn verversing wordt de TransTech IV simpel op de leidingen van de koeler aangesloten. Terwijl de oude ATF wordt afgevoerd, wordt er tegelijkertijd nieuwe ATF aangevoerd. Op deze manier wordt de gehele hoeveelheid ATF vervangen, waarbij de aandrijving geen enkel moment zonder vloeistof komt te staan.

De Motorvac TransTech IV is het meest eenvoudige systeem om Automatische transmissies te spoelen. Gebruik daarbij uitsluitend de Kendall ATF producten, zodat U uw klanten een optimaal functionerende Automatische transmissie kan garanderen.

Mocht u meer informatie wensen, neem dan aub even contact op met ons!

150642869849a8c57c5a33a9cd7cf3486648231104.jpg